akustikbilleder

Sådan sikrer du et roligt indeklima

reklame

Har I små børn derhjemme i en storbylejlighed, hvor de larmer meget og måske endda forstyrrer naboerne? Har I en fintfølende hørelse som særligt sensitive og har brug for rolige omgivelser i hjemmet? Eller arbejder du en del hjemmefra, hvor du har brug for, at der er ro omkring dig, når du sidder og arbejder foran computeren eller skal ringe og snakke med kunder, kollegaer, chefer og samarbejdspartnere? Uanset hvilket scenarie, der er tale om, kan det være, at du ikke rigtigt ved, hvordan du skal sikre dig et mere roligt indeklima. Vi guider her til nogle tips og tricks til mere ro i hjemmet. 

Hæng akustikbilleder på væggen

Har du nogensinde hørt om akustikkunst? Nej, vel? Det er nogle billeder i stort format, der samtidig har den fordel, at de dæmper for akustikken i et rum. Det er dermed nogle, der både tjener en kunstnerisk funktion men også en lyddæmpende. Disse Akustikbilleder er derfor en god investering i disse to henseender. De kan hænges både i alle de rum, der er relevante for lyddæmpning, og her er der typisk mest brug for det i dagligstuen og spisestuen, hvor der er meget ophold i løbet af dagen og aftenen. De kan også sagtens hænge i køkkenet, man skal blot have en større væg til dem, da de har et vist format og har smukke motiver af kvinder samt abstrakt kunst. 

Læg guldtæpper på

En anden lyddæmpende foranstaltning er gulvtæpper. Her kan det både være væg til væg gulvtæpper, der lægges i et eller flere rum eller almindelige løse gulvtæpper, som lægges i entreen, i køkkenet eller i soveværelset. I dagligstuen kan der lægges et ægte tæppe under sofabordet og sofaen, så der også er noget blødt at træde på, når man sidder med sine hjemmesko. 

Få udskiftet ruderne til termoruder

Hvis du bor i en storbylejlighed med gamle vinduer, kan disse godt være af en noget slidt karakter og ikke være nær så lyddæmpende, som de nyere termoruder er. Her kan man spørge i sin ejer – eller andelsforening, om det ikke er ved at være på tide, at man skifter alle vinduerne til termoruder. De er relevante også i forhold til varmespild, idet det gamle vinduer tit er mere utætte end termoruderne er. Man sparer dermed både på varmeregningen og på lydniveauet fra gaden, hvilket er to gode argumenter, når du skal have beslutningen gennemtrumfet i foreningens generalforsamling.